PUBG, Fortnite ve Apex’i çalıştırmak için biraz fazla eski olduğu için PC’nizi yükseltmeye karar verdiğinizi hayal edin. Cebinizde kalın bir cüzdanınız olduğu için internete gidin ve mevcut en iyi bileşenleri arayın. Bir süre araştırma yaptıktan sonra, tam olarak uyacak parçayı seçebilmek için bilgisayarınızın modelini bilmeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Bu sorun özellikle önceden oluşturulmuş oyun bilgisayarlarında ve hatta düşük profilli dizüstü bilgisayarlarda ortaya çıkar. Bilgisayarınız maalesef arızalanmaya başlamış olabilir ve şikayette bulunmak için bilgisayarınızın model numarasını da göndermeniz gerekir. Böyle bir durumda, doğrudan internete yönelir ve bir çözüm ararsınız.
Bu Yazıda Okuyacaklarınız
Bilgisayarınızın Model Numarası Nasıl Bulunur?
Microsoft geliştiricileri bununla ilgilendi ve PC’nizin modelini Sistem Bilgileri, Komut İstemi ve Power Shell’den öğrenebilirsiniz. Ve eğer bu av seni buraya getirdiyse, o zaman şanslısın, çünkü sana bilgisayarınızın model numarasını bulmanın bir değil iki değil üç farklı yolunu sunuyoruz.

Sistem Bilgi Panelini Kullanma
Bu, bilgisayarınızın modelini Windows’un içinde kontrol etmenin ilk yöntemidir. Sistem Bilgileri, adından da anlaşılacağı gibi, işletim sistemi adı, işletim sistemi sürümü, Sistem Adı, Sistem Üreticisi, Sistem SKU’su, İşlemci ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bilgisayarınızın tüm özelliklerinin bir listesini görüntüler. Bu, ne kadar küçük olursa olsun, cihazınızla ilgili herhangi bir ayrıntıyı aramanın mümkün olan en iyi yoludur.
- Açmak için Başlat Menüsüne tıklayın.
- Arama Çubuğuna tıklayın.
- Sistem Bilgisi yazın.
- Açılan ilk seçeneğe tıklayın.
- Şimdi, Sistem Bilgileri penceresinde, Sistem Özeti seçeneğine tıklayın.
- Sistem Modeli seçeneğini bulmak için gözlemleyin.
Komut İstemini Kullanma
Şimdi yazma becerilerimizi işe koyma zamanı. Burada, Windows Komut İstemi Özelliğini kullanacağız. Temel olarak, Windows tarafından desteklenen sözdiziminde el yazısı komutları yürütmenize izin veren bir komut satırı arabirimidir. Tüm komutları bilmeniz koşuluyla, Kullanıcı Arayüzünü kullanarak yapabileceğiniz her şeyi burada yapabilirsiniz. Geliştiriciler tarafından, asırlık bilgisayar korsanı tarzı arayüzün yardımıyla sorun gidermeyi kolaylaştırmak için özel olarak eklenmiştir. Komut İstemi seçeneği yardımıyla bilgisayarınızın model numarasını öğrenmek için aşağıdaki işlemleri yapınız.
- Başlat Menüsünü açın.
- Arama kutusuna Komut İstemi yazın.
- İlk seçeneğe sağ tıklayın.
- Açılan alt menüden yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.
- Onay istendiğinde evet’e basın.
- Windows Komut İstemi penceresi önünüzde açıldıktan sonra şu komutu yazın: “wmic csproduct get name”
- Enter Tuşuna basın.
- Size model numarası sunulacaktır. Bunun bilgisayarınızın model numaramız olduğundan emin olalım. Bunun için takip edin:
Yukarıda belirtildiği gibi Komut İstemi’ni tekrar açın. Aşağıdaki komutu yazın ve ardından Enter’a basın: “wmic csproduct get name,definednumber” Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra, kullandığınıza bağlı olarak Masaüstü, Dizüstü, Tablet vb. bilgisayarınızın model numarasına ve seri numarasına sahip olacaksınız.
Windows Power Shell’i Kullanma
Bilgisayarlar hakkında derin bilgiye sahipseniz, Windows’taki Power Shell özelliğine aşina olmalısınız. Ve burada PC’nizin model numarasını bulmak için kullanacağımız şey bu. Kendi bilgisayarınızda da takip etmekten çekinmeyin:
- Başlat Menüsünü açın.
- Arama çubuğunda Power Shell’i arayın.
- Arayüze aşağıdaki komutu girin ve Enter tuşuna basın: “Get-CimInstance -ClassName Win32_ComputerSystem”
- ‘Model’ alanının altındaki model numarasını bulun.
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?